Dýňová polévka snadno a rychle
Srpen 2018
Většina receptů na dýňovou polévku v sobě skrývá nějakou ingredienci, na které se zaseknu. Tak jsem si našla vlastní způsob, jak uvařit během chvilky chutnou polévku z několika málo surovin. Bez smetany a pálivého koření.
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut, vaření 20 minut
NÁROČNOST
Velmi jednoduché
INGREDIENCE
1 malá dýně hokaido nebo odpovídající část větší dýně
1 velká cibule nebo 2 menší
3 větší stroužky česneku
Lžíce másla
Sůl, ½ kostky zeleninového bujónu bez glutamátu
POSTUP
Dýni umyjte, rozkrojte, odkrojte stopku a lžící vydlabejte dužinu se semeny. Mladou dýni s měkkou slupkou není třeba loupat. Očištěnou dýni nakrájejte na větší kousky.
Připravte si i cibuli a česnek, oboje oloupejte a také nakrájejte na větší kousky.
Ve větším hrnci rozehřejte máslo, zpěňte na něm cibuli s česnekem a pak přidejte dýňové kousky.
Chvilku restujte a pak zalijte vodou tak, aby byla všechna dýně ponořená ve vodě.
Posolte, přidejte půl kostky zeleninového bujónu bez glutamátu a spol. (kulinářští nadšenci nebudou dýni zalívat vodou, ale svým vlastním hotovým vývarem, ten já ale nikdy nezvládám mít připravený).
Uvařte do měkka (cca 20 minut) a pak tyčovým mixérem rozmixujte do hladka.
TIP NAVÍC
V zimě se nebojte k cibuli a česneku přihodit i kousek zázvoru, polévka pak bude pěkně hřát. Ale dětem to takto nepřipravujte, shořela by jim pusa :-).
Dobrou chuť!
Romana