Dýňová polévka snadno a rychle

Dýňová polévka snadno a rychle

Srpen 2018

 

Většina receptů na dýňovou polévku v sobě skrývá nějakou ingredienci, na které se zaseknu. Tak jsem si našla vlastní způsob, jak uvařit během chvilky chutnou polévku z několika málo surovin. Bez smetany a pálivého koření.

 

ČAS PŘÍPRAVY

10 minut, vaření 20 minut

 

NÁROČNOST

Velmi jednoduché

 

INGREDIENCE

1 malá dýně hokaido nebo odpovídající část větší dýně

1 velká cibule nebo 2 menší

3 větší stroužky česneku

Lžíce másla

Sůl, ½ kostky zeleninového bujónu bez glutamátu

 

POSTUP

Dýni umyjte, rozkrojte, odkrojte stopku a lžící vydlabejte dužinu se semeny. Mladou dýni s měkkou slupkou není třeba loupat. Očištěnou dýni nakrájejte na větší kousky.

Připravte si i cibuli a česnek, oboje oloupejte a také nakrájejte na větší kousky.

Ve větším hrnci rozehřejte máslo, zpěňte na něm cibuli s česnekem a pak přidejte dýňové kousky.

Chvilku restujte a pak zalijte vodou tak, aby byla všechna dýně ponořená ve vodě.

Posolte, přidejte půl kostky zeleninového bujónu bez glutamátu a spol. (kulinářští nadšenci nebudou dýni zalívat vodou, ale svým vlastním hotovým vývarem, ten já ale nikdy nezvládám mít připravený).

Uvařte do měkka (cca 20 minut) a pak tyčovým mixérem rozmixujte do hladka.

 

TIP NAVÍC

V zimě se nebojte k cibuli a česneku přihodit i kousek zázvoru, polévka pak bude pěkně hřát. Ale dětem to takto nepřipravujte, shořela by jim pusa :-).

Dobrou chuť!

Romana