Výživové poradenství pro ženy a Bachovy esence na míru

Jsem výživová poradkyně a certifikovaný praktik Bachovy květové terapie.

Hubnutí pro ženy – pracujeme se stravou i s hlavou

Jsem zastáncem celostního přístupu k hubnutí, protože beru vždy v úvahu všechny souvislosti, které mohou mít na vaši váhu vliv.

Vždy se zabýváme tím, co jíte i vaším celkovým životním stylem, vaší psychickou (ne)pohodou, tím co vás v životě stresuje, jak se hýbete, jaké máte spánkové návyky, jak vám funguje trávení a jaký máte vztah k sobě i k jídlu, .

Zaměřuji se na ženy, které nemají čas ani chuť se stravovat podle přísných diet, nechtějí si chystat nějaká super spešl jídla a kterým na extra pohyb nezbývá energie ani časový prostor.

Pomáhám ženám, které chtějí zhubnout, ale neví, jak na to, aniž by musely totálně překopat celý svůj životní styl.

Hledáme naopak cesty, jak současný životní styl upravit přijatelně tak, aby změny byly udržitelné.

Při konzultacích pracujeme i s koučinkovými metodami tak, aby si vše nové hezky sedlo, aby u toho ženy vydržely a aby je nezrazovala vůle a chutě.

Sama z vlastní zkušenosti vím, že s jídlem a hubnutím je to někdy běh na dlouhou trať. Řadu let jsem se trápila s poruchou příjmu potravy a sama na sobě jsem vyzkoušela všechny diety světa. Vždycky to byl ale akorát tak stres, nikdy jsem u ničeho nevydržela a kila se mě pořád držela zuby nehty. Až po mnoha letech jsem pracně přišla na všechny možné souvislosti, zhubla téměř 15 kilo a váha už zůstala trvale dole.

Začala jsem se celou problematikou postupně zabývat i profesně a jsem nesmírně vděčná za to, že teď mohu pomáhat dalším ženám k udržitelné změně životního stylu, díky které dokáží v pohodě a bez stresu trvale zhubnout.

Bachovy esence na míru pro děti i dospělé

Jako certifikovaný praktik Bachovy květové terapie připravuji svým klientům Bachovy esence na míru na základě osobní konzultace.

Bachovy esence jsou čistě přírodními kapkami, které pomáhají s negativními emocemi. Co jsou Bachovy esence si můžete přečíst tady: https://www.mamysrozumem.cz/co-jsou-bachovy-esence-a-jak-pomahaji-s-psychikou/

Bachovky připravuji pro děti i dospělé i pro zvířátka, když je třeba.

A esencemi se dá krásně podpořit i emoční stránku hubnutí. Můžeme jimi podpořit vůli, omezit ataky opakovaného přejídání, podpořit sebevědomí, sebepřijetí a sebekontrolu.

 

Moje vzdělání

Výživou se zabývám už řadu let, absolvovala jsem skvělý kurz Poradce pro výživu a suplementaci u společnosti Atac, spol. s r. o. (www.kurzyatac.cz ) pod vedením Mgr. Martina Jelínka, který je skutečným odborníkem v oblasti výživy, ovšem na stravu nehledí jen z pohledu její skladby a kalorické hodnoty, ale vnímá ji holisticky ve vzájemných souvislostech. Není zastáncem žádné moderní diety, ačkoli jsme se v kurzu učili o všech možných výživových směrech, které jsou aktuálně trendy.

Kurz byl opravdu výživný, na závěr jsem musela zpracovat poměrně náročnou seminární práci a závěrečný test. Takže žádný čajíček, žádný víkendový rychlokurz nebo webinář, ale poctivá téměř roční práce, stovky přečtených stran, hodiny videí a desítky cvičných jídelníčků.

 

Své vzdělání si neustále doplňuji:

– účastnila jsem se kurzu Health coaching (kouč životního stylu)  pod záštitou Školy klinické naturopatie

– absolvovala jsem kurz mindset koučinku s certifikací mindset coach u Mindset Academy, s.r.o.

– sleduji Insitut moderní výživy, prošla jsem jejich školením na téma Jak si sestavit vyvážený jídelníček bez extrémů a účastnila jsem se jimi pořádané IV. mezinárodní konference moderní výživy

– intenzivně sleduji americký Institut psychologie výživy i další výživové poradce, absolvuji různé webináře a na mém stole jsou neustále hromady knihy o výživě 🙂

Stejně tak jsem měla velké štěstí na vzdělání v oboru Bachových esencí, protože i v tomto směru jsem se vzdělávala u mistra svého oboru, u Mgr. Martiny Taubrové. Absolvovala jsem u ní obě úrovně vzdělání, které jsou v současné době v ČR dostupné. Jsem hrdá na to, že jsem se učila, jak se míchají Bachovy esence, přímo pod záštitou Bachova centra v Anglii a podle původní metodiky Dr. Bacha.

Ani to nebyly snadné kurzy, obzvlášť level 2 byl náročný, byl zakončený 50 stránkovou samostatnou prací.

Pokud vás zajímají Bachovy esence, pak vás srdečně zvu do své fcb skupiny, kde se jimi zabývám a kde se o nich můžete dozvědět více: https://www.facebook.com/groups/2811896565773743

Svou práci miluji, velmi mě naplňuje pomáhat svým klientům k nalezení radosti ze života, spokojenosti a vnitřním klidu.

Jsem šťastná za každou ženu, která se zbaví zbytečných kil, těší se ze svého těla a cítí se lépe i psychicky.

Zajímá vás více?

Zavolejte mi na telefon 775 110 200, napište mi mail na info@mamysrozumem.cz nebo mi písněte na messenger.

Moc se na vás těším!

Krásný den,

Romana Prokopová

Celostní výživové poradenství a Bachovy esence